Столичната организация на БЧК организира:в Центъра за обучение по първа помощ (бул.

...
Столичната организация на БЧК организира:в Центъра за обучение по първа помощ (бул.
Коментари Харесай

Световен ден на първата помощ

Столичната организация на БЧК провежда:в Центъра за образование по първа помощ (бул. „ Дондуков ” № 61), от 10 часа, безплатен обновителен курс по Първа долекарска помощ за водачи на МПС. Доброволци на БМЧК-София, членове на Младежкия спешен екип ще показват техники и умения в оказването на първа помощ. Желаещите да се включат в курса могат да се запишат на тел. 02/81 22 822 най-късно до 5септември (сряда).

 

В 12 часа всички участници в образованието, хванати за ръце, ще образуват обичайна за този ден избавителна верига при оказване на първа помощ.

· на Централна автогара София, от 10 часа, доброволци ще раздават на водачите на рейсове и на пасажерите осведомителни материали със съвети как да помогнем при пътнотранспортно произшествие.

· в парк ”Гео Милев ”, от 10,30 до 12,00 часа, доброволци на БМЧК-София ще създадат демонстрации по оказване на първа помощ за избавяне на пострадали и ще раздават осведомителни материали.

Темата за злополуките на пътя е извънредно настояща – всяка седмица в България умират повече от 15 души, а над 150 са потърпевшите с тежки контузии, някои от които остават инвалиди за цялостен живот. Първата помощ е главно умеене, което може да обезпечи ефикасна и бърза намеса при разнообразни пострадвания, да понижи страданията и да усъвършенства възможностите за оцеляване на пострадалия. Всеки един от нас малко или повече има капацитет да се образова по първа помощ и да избавя човешки живот!

 

Каним ви да се присъедините към празника във връзка Световния ден на първата помощ на 8 септември 2018 година (събота)!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР